Co budeme potřebovat?
- Pšeničná tortila
- trhané maso (recept zde)
- 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
- zbytek rýže
- cibule
- čerstvý koriandr
- sůl
- pepř
- hotové koření fajitas (směs sušeného česneku, sladké a pálivé papriky, uzená paprika, tymián, třtinový cukr)
- chilli
- cherry rajčátka
- strouhaný sýr cheddar
Jak na to?
Na troše oleje osmahneme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme trhané maso a fazole s rajčaty. Vše prohřejeme a přidáme koření dle chuti. Myslete na to, že směs bude jen jednou částí jídla, takže by měla být výraznější. Vše vaříme tak dlouho, dokud se nevyvaří tekutina - moc by jí tam být nemělo, dost natáhne maso. Takže často bude stačit jen prohřát.
V závěru, po odstavení z plotny, ještě vhodíme hrst čerstvého koriandru. A tím máme vše podstatné hotové.
Nyní už jen rozprostřeme tortilu a do jedné třetiny (budeme ji balit, tak nedávejte vše doprostřed) dáme do proužku rýži, směs masa a fazolí, sýr a ještě přidáme čerstvý koriandr. Rajčátka tomu dodají čerstvost, tak jich pár rozkrojených také přidejte.
Nejprve přehněte rohy, které jsou kolmo k položené směsi. Pak už jen tortilu balíme od směru se směsí ke konci. Vše se díky směsi hezky spojí, takže se nemusíte bát, že se bude rozlepovat.
Dobrou chuť!