Vepřové trhané maso je naprostá americká klasika. Pulled pork je tam vždy součástí slavnostnější večeře. Ve své podstatě jde jen o hodně dlouho pečené maso.
Co budeme potřebovat?
- přes 1 kg vepřové krkovičky
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
Jak na to?
Příprava je v podstatě velmi jednoduchá. Maso položíme na dlouhý kus alobalu a přidáme cibuli, česnek, sůl a pepř. Vše hezky zabalíme a vložíme do trouby.
Nebojte se tučnější verze masa. Během pečení se tuk krásně vsákne do masa a maso tak bude mít spoustu chuti. Jednou za čas zkrátka zhřešit musíme.
Zabalené maso vložte do trouby a pečeme na 160°C přibližně 2 hodiny. Občas balíček můžete otočit,a by se šťáva dostala do všech záhybů. Jakmile máme 2 hodiny maso pečené, vybalíme jej z alobalu a ještě přibližně hodinu pečeme odkryté. Maso je třeba občas přelít výpekem, takže jej nevylejte.
Hotové maso položíme na prkénko a můžeme z něj odstranit tučnější kousky. Dvěma vidličkami pak maso "natrhejte". Po tak dlouhé době pečení se už rozpadá samo a jde to opravdu snadno.
Maso můžete udělat například v hamburgerech, nebo v různých variacích na mexické jídlo v tortile.