Co budeme potřebovat?
- 2 kuřecí prsa
- 2 stroužky česneku
- 2 šalotky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 plechovka sekaných rajčat
- 1 lžíce třtinového cukru
- bazalka
- sůl
Jak na to?
Kuře si očistíme a nakrájíme na větší kostičky, ty zatím odložíme a připravíme si základ omáčky. Do pánve, ideálně woku, nalijeme olej a na něm nechám zpěnit šalotku. Tu jsme nakrájeli na drobno těsně před přípravou.
Jakmile máme šalotku zpěněnou, zasypeme ji lžící cukru. Ten nám hezky udělá karamel a spojí cibulku. Nyní už jen přidáme kuřecí maso. Mícháme, dokud se maso nezatáhne a závěrem přidáme nasekaný česnek. Jen v rychlosti promícháme a zalijeme rajčaty. Osolíme a cca 10 minut podusíme, až se vyvaří část tekutiny. Nakonec vhodíme hrst nakrájené bazalky, zamícháme a odstavíme.
Podáváme s gnocchi a posypané parmazánem. Dobrou chuť!