Co budeme potřebovat?
- 500g hovězího masa
- ledový salát
- mrkev
- hrst čerstvých listů špenátu
- cherry rajčata
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- 3 lžíce vody
- sůl
- pepř
Jak na to?
Nejprve si připravíme maso na gril. Základem je kvalitní hovězí maso. V dnešní době se dají koupit i připravené hamburgery z kvalitního masa. Podle nás představují ideální variantu, kdy je masa nejlépe odpočinuté. Druhou variantu je maso rovnou namlet doma, nebo v dobrém řeznictví. Správné množství tuku je nejdůležitější - ani moc, ani málo. Dobrý řezník vám určitě poradí.
Z masa si vytvarujeme karbanátky, které nijak neochucujeme. Necháme jej odpočinout a jakmile má maso pokojovou teplotu, položíme jej na rozpálený gril, nebo pánev. Opečeme z obou stran a po odstavení z ohně posolíme a opepříme čerstvým pepřem. Opět necháme odstát a máme čas na přípravu salátu.
V míse si smícháme med, hořčici, ocet, olej a vodu. Vše metličkou vyšleháme do krémovité konzistence. Teď už jen natrháme salát, který samozřejmě můžeme použít libovolný. Přidáme špenátové listy zbavené stonků a pořádně promícháme. Každý list musí být obalený v dresingu, aby měl svoji chuť.
Naservírujeme na talíř a přidáme hamburger. Teď už se můžeme jen pustit do dietního oběda, který určitě nenaruší vaši dietu.