Co budeme potřebovat?
- 1-2 větší avokáda
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 citronu
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl
- pepř
Jak na to?
Žádná vajíčka, ale jen ovoce. Což znamená mimo jiné ušetřený čas při vaření. Avokádo rozkrojíme a vyloupneme dužino. Pokud nevíte jak, koukněte do našeho předchozího receptu kde jsme popisovali jak připravit avokádo.
Dužinu dáme od mixeru a přidáme sůl s pepřem. Mixujeme a postupně doléváme olej, velmi pomalu až nám majonéza hezky zhoustne. Nyní už jen stačí přidat citronovou šťávu, trošku promixovat a dochutit můžeme dijonskou hořčicí.
Použít můžeme úplně jako klasickou majonézu, tak jak jsme zvyklí. Oproti té běžné má ta z avokáda tendenci na vzduchu ztmavnout. To není vůbec na škodu a po promíchání budete mít zase hezky světle zelenou dobrotu.