Co budeme potřebovat?
- 2 pstruhy
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř
- kousek másla
Jak na to?
Znáte z televize ty výmluvy, že nemají lidé čas vařit? Snadnější a rychlejší recept jen těžko najdeme, takže jdeme na to.
Pstruhy si vyfiletujeme, případně už koupíme jen filety. Rukou po každém kousku přejeďte a zjistěte jestli nezbyly nějaké kostičky. Pokud ji ucítíte, pinzetou jdou vyndat skutečně snadno.
Jednotlivé filety omyjte a osušte papírovou utěrkou. Na pánvičce rozehřejte trošku olivového oleje a vložte osolené, opepřené filety. První se ryba vkládá vždy kůží dolů a prakticky se tak udělá skoro celá.
Po chvilce dejte mezi jednotlivé kousky trošku másla, který rybu zjemní. Dobrý nápad je přiklopit pánev ke konci pokličkou a nechat dodělat takto.
Jemné maso ryby si zaslouží jen jemnou přílohu, jako třeba bramborovo mrkvové pyré podle našeho receptu.