Co budete potřebovat?
- 2-3 větší brambory
- 1 brokolici
- sůl
- máslo
Jak na to?
Příprava ani samotné vaření vám nezabere víc než klasická kaše. V téhle navíc mléko zastoupí brokolice, takže ji můžete podávat i těm, kteří laktózu nesnáší příliš dobře.
Brambory klasicky oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Vzhledem k tomu, že je stejně rozmačkáte je to jedno a takhle budou dříve hotové. I při vaření se dá myslet na peníze.
Vložte je do vody, kterou osolte a dejte vařit. Vařte je ve větším hrnci a vetším množství vody, protože závěrem přidáme i brokolici. Tu očistěte a rozdělte na menší kousky. Klidně nechte i stopky, které nakrájíte na kousky a přidáte o chvilku dříve. Samotné růžičky stačí přidat přibližně 10 minut před dokončením brambor.
Jakmile je vše měkké a uvaření, slijte vodu. Oproti klasické kaši ale nenechávejte ani trošku vody, která se běžně nechává. Brambory a brokolici nyní pomačkejte, třeba vidličkou a pro zjemnění můžete přidat kousek másla. V žádném případě nemixujte, v podstatě ani nejde o kaši, jako spíš o rozmačkané brambory.
Možná se vám tato kombinace bude na první pohled zdát divná, ale rozhodně to doporučujeme vyzkoušet. Určitě si brokolicovo-bramborovou kaši zamilujete.