Co budeme potřebovat?
- 1 velkou batátu
- 1 lžíci oleje
- 1 lžičku strouhaného parmazánu
- sůl
- špetka chilli
- sladká paprika
- sušený česnek
- rozmarýn
Jak na to?
Batátu si očistíme a i se slupkou nakrájíme na co nejtenčí kolečka, která poklademe na plech. Ten si předem vyložíme pečícím papírem, abychom nemuseli používat další tuk.
Zbylé ingredience smícháme v misce. Klidně můžete použít i jiné bylinky, nebo zkrátka udělat vždy jinou variant. Připravené batáty vždy potřeme směsí a vložíme do trouby.
Trouba by měla být předehřátá a pečeme při 200° C přibližně 10 minut. Délka pečení závisí na tloušťce a samozřejmě na tom jak moc je chceme mít propečené.
Vyzkoušejte i náš další recept s batáty. Zapečené maso s batáty a brambory.