Naštěstí jej dnes najdeme v každém hypermarketu, takže nemusíte čekat na léto, ale můžete jej vyzkoušet hned teď.
Co budeme potřebovat?
- Sýr halloumi
- olivový olej
- citronová šťáva
- bílý pepř
-
Jak na to?
- Výhodou tohoto typu sýra, který trošku připomíná balkánský sýr, je že se nám na grilu nerozteče. Můžeme jej tedy položit rovnou na rošt, nebo na plech pod gril do trouby. Ale vše postupně.
- V malé misce si smícháme dvě lžíce olivového oleje. Ideálně pokud nejde o panenský ole, který není na tepelnou přípravu příliš vhodný. Dvě lžičky citronové šťávy a bílý pepř.
- Klidně můžeme přidat trošku bylinek, ale není to nutné.
- Sýr halloumi nakrájíme na plátky cca centimetr tlusté a osušíme je. Osušené je položíme na plech a potřeme připravenou marinádou. Opékáme přibližně 3-4 minuty, než hezky zezlátne.
- Podáváme s rajčátky, nebo na libovolném salátu, klidně i těstovinovém.
- Dobrou chuť!