Dušené zelí se může zdát jako relativně obyčejný recept, který už nejde moc vylepšit. Nenechte se ale mýlit, podle našeho receptu připravíte zelí, které bude dokonalou přílohou.
Co budeme potřebovat?
- 1 sklenice sterilovaného zelí
- 1 velká cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce cukru krupice
- sůl
- nové koření
- bobkový list
- skořice
-
Jak na to?
- V hrnci si necháme rozehřát máslo do kterého přihodíme na drobno nakrájenou cibulku. Chvilku restujeme, než se odpaří voda. Přidáme koření - pár kuliček nového koření a bobový list. Zároveň přidáme i vrchovatou lžíci cukru.Vše mícháme do doby, než cukr začne karamelizovat.
- Nyní je čas na samotné zelí, které předtím vyjmeme ze sklenice a pokrájíme na menší kousky. Přidáme na cibulku a zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Osolíme a mírně dochutíme skořicí. S tou opatrně, ať nepřebije celou chuť svoji výrazností.
- Přiklopíme a dusíme do změknutí. Voda by se měla prakticky celá odpařit, případně můžeem zahustit trochou mouky s vodou.