Co budeme potřebovat?
- 3/4 litru zeleninového vývaru
- 1 menší cibule
- 1 plechovka sekaných loupaných rajčat
- 1 plechovka cizrny
- citron
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- čerstvý koriandr, nebo petržel
Jak na to?
Na trošce oleje necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibulku. Jakmile zesklovatí, zasypeme ji kmínem a ještě chvilku pražíme.
Nyní je čas na všechny zbylé ingredience, které zalijeme zeleninovým vývarem. Vše promíchejte, osolte, opepřete a vařte přibližně 10 minut.
V úplném závěru ještě dochuťte citronovou šťávou a můžeme podávat. Dobrý tip je přidání trošky masa. Na cibulku můžete přidat na kousky nakrájenou klobásu, ale ideální je chorizo.
Před podáváním přidáme ještě koriandr a můžeme se pustit do jídla.