Co budeme potřebovat?
- 0,5 kg krůtích prsou
- 200g špenátu (klidně mrazený, ale celý, ne protlak)
- 2 stroužky česneku
- 150g tvrdého sýru (nejlépe čedar)
- sůl
- pepř
Jak na to?
Krůtí prsa nakrájíme na plátky a položíme je na potravinovou fólii. Druhou folií plát překryjeme a paličkou na maso naklepeme. Tím vlastně vytvoříme kompletní plát, který můžeme naplnit.
Na pánvi rozehřejeme trošku tuku a vložíme nasekaný česnek. Mírně orestujeme a přidáme špenát. Počkáme až se ohřeje a zmenší svůj objem. Osolíme, opepříme a ještě do teplého špenátu přidáme nastrouhaný sýr.
Směs rozetřeme na plát masa z kterého jsme odstranili vrchní folii. Zabalíme a vůbec si nedělejte starosti, pokud někde směs vykukuje. Vše totiž přesuneme do formy k pečení chleba. Ta udrží celou roládu pohromadě.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 50 minut na 180°C. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši s mrkví.