Co budeme potřebovat?
- balíček kysaného zelí
- 1 velká brambora
- 2 vejce
- 2 stroučky česneku
- 1 lžíce mouky
- pepř
- majoránka
- olej
-
Jak na to?
- Zelí vyjmeme z balíčku a necháme odkapat vodu. Je výborná na pití, takže ji určitě nevyhoďte. Okapané zelí je vhodné překrájet na kousky, ale není to nutné.
- Zelí dejte do misky a přidejte bramboru, kterou nastrouháme z poloviny na jemném struhadle. Druhou polovinu nastrouháme na úplnou kaši (pokud takové struhadlo nemáme, přidáme víc mouky).
- Nyní přidáme vejce, mouku a koření. Vše promícháme. Pokud bude vše příliš hutné, můžeme přidat vejce, nebo zbylou vodu ze zelí.
- Smažíme na mírné vrstvě oleje z obou stran. Po osmažení položíme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Zkoušeli jsme placky dělat i na zdravý způsob v troubě, ale výsledek byl na náš vkus až příliš tuhý. Nicméně klidně to vyzkoušet můžete.
- A protože zelí není nikdy dost, můžete jako přílohu zvolit kysané zelí se slaninou.