Co budeme potřebovat?
- zbytek pečeného kuřete
- 1 velké zelené jablko
- nakládaná okurka
- 1 menší cibule
- majonéza (ideálně light, nebo domácí)
- 1 lžička hořčice
- bílý jogurt
- sůl
- bílý pepř
-
Jak na to?
- Kuře oberte od kostí a zbavte kůže. Nakrájejte na menší kousky a dejte do misky. Cibulku nakrájejte na jemno a v sítku přelijte horkou vodo - díky tomu trošku změkne a ztratí pálivost. Přidejte do misky ke kuřeti. Okurku také nakrájíme na malé kousky a přihodíme do misky.
- Podle množství kuřete přidejte majonézu (recept na domácí majonézu). Lžíci jogurtu a hořčici. Osolíme, opepříme a posledním krokem je jablko.
- Jablko zbavte jádřince, ale neloupejte. Nakrájejte na menší kousky a přidejte do misky. Pořádně promíchejte a nechte odležet.
- Dobrý tip je přidat vařenou bramboru ve slupce. Nakrájenou ji prostě přidáme do salát. Salát tak získá na vydatnosti a zasytí na delší dobu.
- Podávejte například na celozrnném pečivu, nebo díky bramboře i samostatný poslouží jako rychlá svačinka.
-