Co budeme potřebovat?
- cca 1kg vepřové kotlety bez kosti
- 2 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky rozmarýnu
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička majoránky
- olej
- sůl
- pepř
-
Jak na to?
- Chcete-li být za znalce, řekněte v masně, že chcete karé. Tak se totiž správně jmenuje vykostěná kotleta. I když se pro pečení hodí spíše mastné kusy masa, my zvolíme právě tuhle dietnější část, která je tuku zbavená.
- Příprava spočívá v očištění masa, které necháme v celku. Veškeré bylinky dáme do hmoždíře a umele na prášek, kde budou klidně i zbylé kousky. Přidáme sůl a ve vzniklé směsi celé maso obalíme (posypeme).
- Teď už jen stačí pořádně rozehřátá pánev na kterou kus masa položíme a necháme zatáhnout ze všech stran. Opravdu jen zatáhnout, na pánvi maso nesmažíme.
- Stejnou pánev pak potřeme olejem, opět necháme rozehřát a přidáme na měsíčky nakrájenou cibulku, kterou mírně osmažíme. Těsně před vypnutí přidáme ještě nakrájený česnek a ten necháme pouze prohřát. Směs dáme do pekáčku a nahoru položíme maso.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 45 minut. Maso nijak nezakrýváme, pouze občas otočíme, nebo přelijme výpekem.
Dobrou chuť!