Co budeme potřebovat?
- 400 g mořské ryby
- zelenina (směs vhodná k restování)
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- paprika
- koriandr
- sušený česnek
- sušená cibule
- 1 lžíce rybí omáčky
- olivový olej
Jak na to?
- Zeleninu omyjeme a ve větším hrnci přivedeme vodu k varu. Osolíme a zeleninu krátce blanžírujeme. Výborně se vám osvědčí romanesco, mladý hrášek v lusku, fazolky, brokolice a mrkvičky. Zkrátka jakákoli mladá zelenina, která obsahuje hodně vody.
- Nyní je čas dát zeleninu bokem a nakrájíme si rybu na kousky. V misce smícháme hladkou mouku se vším sušeným kořením a trochou soli. Jednotlivé kousky ryby obalíme ze všech stran v mouce a položíme na pánev, kde jsme rozehřáli olej. Orestujeme ze všech stran a až v samotném závěru přidáme zeleninu. Chvilku restujeme vše dohromady a přibližně 3 minuty před koncem vlijeme lžíci rybí omáčky. Pořádně promícháme, prohřejeme a můžeme podávat. Kousky smažené ryby a křupavá zelenina určitě zachutná celé rodině.
Dobrou chuť!