Polentu už od nás určitě znáte. Jde o dietní rychlovku, kterou zvládnete i v časové tísni. Dnes vám přinášíme pár receptů, jak polentu připravit. Co vlastně polenta je jste se mohli dočíst zde a zrovna tam jsme slíbili další recepty. Tak se do nich pusťmě
Základní recept na polentu
Stačí přivést osolenou vodu k varu (na 50 gramů polenty 200 ml vody), přisypat polentu a míchat za mírného varu. Během chvíle kaše zhoustne a jakmile má konzistenci, kterou potřebujete, je hotovo.
Krémová polenta
100ml vody z předchozího receptu nahradíme mlékem. Směs vody a mléka přivedete k varu a opět začnete přisypávat polentu. Jakmile kaše zhoustne a začne se odlepovat od stěn vmícháme sůl, pepř a lžíci másla. Kaše by měla být o něco řidší než běžná.
Zapečená polenta se sýrem
Připravíme si polentu podle základního receptu a do ještě horké kaše vmíchéme sůl pepř a přibližně 100g eidamu, část si necháme na posypání. Vymažeme nádobu olejem a směs rozetřeme. Posypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě na 250 °C dozlatova.
Grilovaná polenta
Polentu si můžete koupit i hotovou, prodáva se v balíčku a ta se dá výborně krájet. Pokud tedy grilujete a přemýšlíte o nějaké netradiční příloze zkuste polentu ogrilovat. Stačí gril potřít trochou oleje a nakrájenou polentu položit na rozpálený gril. Důležité je ji zybtečně neobracet, aby se nerozpadla. Jakmile jsou z jedné strany vidět proužky, obrátíme a dopečeme z druhé strany.