Možná jste si vždy, když jste viděli tento recept, řekli, že jde o snobské jídlo, které je dobré možná tak v restauraci, protože na domácí přípravu je moc složité. My vás ale vyvedeme z omylu. Díky našemu receptu na hovězí maso dušené v červeném víně poznáte, že jde ve skutečnosti o jednoduchou a přitom výbornou večeři. Navíc, jako obvykle, jde o večeři či oběd dietní, takže se nemusíte bát o postavu ani o vaši peněženku.
Co budeme potřebovat?
- cca 1kg libového hovězího zadního masa
- 2 velké mrkve
- 1 velká cibule
- 1/2 litru suchého červeného vína
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- pepř
- zeleninový bujón
- mouka na zahuštění
Jak na to?
Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, přidáme koření ve formě bobkového listu, nového koření a ideálně čerstvě namletý pepř. Zároveň proložíme na větší kolečka nakrájenou mrkví. Zalijeme červeným vínem a necháme v lednici do druhého dne.
Druhý den na oleji zpěníme na hrubo nakrájenou cibuli. Okapané maso s ní orestujeme a následně zalijeme vínem, ve kterém bylo maso přes noc naloženo. Přidáme kostku bujónu, osolíme a přikryté necháme dusit. Pokud je potřeba, klidně můžeme přidat vodu, aby se maso dusilo déle.
Jakmile maso změkne, rozmícháme si hladkou mouku ve studené vodě a směsí šťávu zahustíme. Ještě mírně provaříme a můžeme podávat.
I když, možná na první pohled vypadá kvůli nakládání masa recept složitě, ve skutečnosti jen rozložíte přípravu do dvou okamžiků. Na složitosti receptu to určitě nepřidá. Podávat můžeme hovězí maso na víně například s opečeným toustem, případně dušenou zeleninou. Chybu neuděláte ani pokud uvaříte batátovou kaši.
Dobrou chuť!
Určitě vyzkoušejte i další naše dietní recepty