Zdravá pomazánka z ředkviček

Co potřebujeme? 

  • 1 svazek ředkviček
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 1 lžíce jogurtu
  • 2 vejce
  • Pažitku (větší množství)
  • 2 lžičky hořčice
  • Sůl
  • pepř

Jak na to?

Začneme vejci. Ty je potřeba uvařit na tvrdo, a to nějaký čas zabere. Dejte je tedy hned na začátku vařit. Než budou hotová, nachystáme si zbytek.

Ředkvičky opláchněte, odkrojte zelené části a pak nasekejte najemno domácím robotem nebo nastrouhejte pomocí struhadla. Nasekané je pak dejte do síta, lehce osolte a nechte odkapat šťávu. Ředkvičky jí pustí hodně, klidně jim po chvíli pomožte a vymačkejte je, aby pomazánka nebyla nakonec příliš vodová.

Pažitku - nebojte se jí použít hodně - si nakrájejte na drobno. 

Nasekané ředkvičky, pažitku, tvaroh, jogurt a hořčici smíchejte v míse. Zbývá přidat vejce uvařená na tvrdo. Ty také pokrájejte na co nejdrobnější kousky a přimíchejte do ředkvičkové pomazánky. Nakonec už jen dochuťte solí a pepřem podle sebe.

Hotovo, pomazánku můžete natřít na žitný nebo celozrnný chleba a máte vynikající večeři nebo svačinku. Nechte si chutnat!


Tyto recepty také rádi zkoušíte: