Své v tomto receptu udělá Schwarzwaldská šunka, která je velmi často zaměňovaná za parmskou. Na to ovšem pozor, námi vybraná je výraznější chuti i vůně. Tušíte, že hlavním nepřítelem "být fit" je sůl, proto dnes nebudeme muset žádnou přidanou sůl použít.
Co budeme potřebovat?
- Schwarzwaldská šunka - cca 5 plátků
- 2x kuřecí prsa
- Pepř
- Snítku rozmarýnu
- Voda
Jak na to?
Jak už je u nás zvykem, recept je jednoduchý, takže se do přípravy můžeme rovnou pustit. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na špalíčky cca 2 cm silné. Nemusíme si lámat hlavu s pravidelností, tu následně napravíme při balení. Osušené kousky zabalíme do schwarzwaldské šunky a dobře utáhneme. To je výhoda sušených šunek, vydrží i trošku drsnější zacházení.
Jednotlivé zabalené kousky pak napichujeme na jehlu, případně špejli, tak aby záhyby byly u sebe. Tím zabráníme odloupnutí během vaření.
Teď už jen stačí vložit špízy na rozpálenou pánev, kterou klidně necháme na sucho. Opepříme a špízy osmažíme po všech stranách přibližně minutu z každé strany, spíš kratší dobu než delší, aby kuře zůstalo šťavnaté. Pak vložíme snítku rozmarýnu, podlejeme trochou vody, zakryjeme poklicí a necháme dojít cca 5 minut. Máme hotovo, tuk se vysmažil a nám zbyla jen zdravá večeře, kterou můžeme podávat jen s lehkým salátem, nebo bramborem. Experimentování se meze nekladou, bylinek můžeme zvolit celou škálu, na kuře se hodí skoro každá.