A o to, abyste si skvěle pochutnali, jde především. Proto neváhejte a zkuste si připravit cuketové bramboráky třeba na oběd.
Co potřebujeme?
- 300 g brambor
- 300 g cukety
- 5 lžic ovesných vloček
- 1 vejce
- cca 2 lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku, utřené
- sůl
- pepř
- 1–2 hrstky sušené majoránky
- olej na smažení
Jak na to?
Brambory oloupejte, na struhadle nastrouhejte najemno a vymačkejte přebytečnou šťávu. Cuketu nastrouhejte také a smíchejte s bramborami. Přidejte vločky a pořádně promíchejte. Nechte cca 30 minut odležet, aby vločky nasákly a změkly.
Poté přidejte vejce, mouku, česnek, sůl, pepř a majoránku a opravdu důkladně promíchejte. Doporučujeme pořádně prohníst rukou.
Z těsta pak můžete v dlani uplácat placky a pokládejte je na rozpálenou pánev s trochou oleje. Lžičkou můžete bramboráky vytvarovat do všech stran. Pečte je z obou stran dozlatova.
Máte hotovo. Cuketové bramboráky můžete rovnou servírovat, teplé a křupavé jsou vynikající.