.
Co potřebujeme?
- Kelímek sýru cottage
- 3x větší rajčata
- 2x menší žampiony
- jarní cibulka
- olivový olej
- kari
- sůl
- pepř bílý
Jak na přípravu?
Rajčatům odřízneme horní část, tak abychom vnitřek mohli vydlabat lžičkou. Vydlabeme dužinu a prozatím je necháme odpočívat. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a žampiony na opravdu drobné kousky. Vše osmažíme na malé lžičce olivového oleje. Musíme dát pozor, aby se vše neosmažilo příliš. Jakmile se jednotlivé vrstvy jarní cibulky začnou dělit, můžeme směs odstavit a přidat do sýru cottage.
Směs ochutíme trochou kari, bílého pepře a soli. Poctivě zamícháme a připravená rajčata naplníme tak, aby směs tvořila malou čepičku, při pečení si totiž trošičku sedne.
Rajčátka postavíme na pekáč s pečícím papírem. Vložíme do trouby předehřáté na cca 190 stupňů a necháme péct cca 20 minut. Jakmile sýr zhnědne, je vše hotovo. Rajčata nejspíš při pečení popraskají, ale to je normální a jídlu to přidá na puncu ruční práce. Podáváme s celozrnným pečivem, případně s rýží ochucenou trouchou kari.
Dobrou chuť!