Skořice je aromatická kůra stromu skořicovníku. Pro potravinářské účely se využívá vnitřní část kůry bohatá na silice, kterou známe ve formě sušených ruliček. Právě cinnamaldehyd, který skořice obsahuje, jí dodává onu nezaměnitelnou nasládlou chuť a příjemnou vůni.
Skořice zahřívá
Skořice prohřívá organismus, proto si ji odpradávna dopřáváme hlavně v zimě. Začít den ovesnou kaší ovoněnou skořicí znamená podpořit prokrvení mozku a horních i dolních končetin.
Snižuje krevní tlak
Kromě osob s vysokým tlakem ji využijí i jedinci, kteří se potýkají se silnou menstruací nebo krvácením z nosu.
Kontroluje hladinu cukru
Podle výzkumů právě skořice pomáhá snižovat inzulinovou špičku při konzumaci sladkých jídel, proto se hodí pro pacienty postižené cukrovkou a všechny, kteří si kontrolují svoji váhu.
Usnadňuje hubnutí
Nejenom že skořice zrychluje metabolismus tuků a cukrů, ale i stimuluje trávicí trakt. Pomáhá nám tedy účinněji trávit potravu a nepotřebných látek se rychleji a zdravěji zbavit.
Působí proti zápachu z úst
Pokud bojujete s infekcí v ústní dutině, bude se vám hodit skořice se svými antibakteriálními schopnostmi. Rozmíchejte půl lžičky mleté skořice v teplé vodě a kloktejte kdykoliv je to potřeba. Zápach z úst zmizí téměř okamžitě.
Funguje jako přírodní antibiotikum
Skořice má prokázané antibakteriální a desinfekční účinky. Její pravidelnou konzumací tak můžeme pomoci svému tělu při boji s chorobami, což se zejména v zimním období skvěle hodí.
Číst dál:
Recept: fitness jablečný koláč z kokosové mouky
Dietní cukroví na poslední chvíli
Recept: Dietní dýňové proteinové tyčinky